Klassisk og hyggelig Mortens And ”med det hele”

Meget er forandret i 2020, men traditionerne har vi stadig, og lad os gøre lidt ekstra ud af dem i år! En af de allerbedste – synes vi her på The Standard – er Mortensaften 10. november. Intet gaveræs, men bare en fantastisk middag med velstegt and i centrum, hygge og nærvær. Og du er inviteret.  

I år har vi lavet årets Mortens-and i to versioner, så du enten kan vælge at nyde den 3-retters middag her hos os i corona-trygge rammer og med en af byens smukkeste udsigter som bonus – eller derhjemme som take away. Uanset geografien står menuen på koldrøget dansk laks med peberrodscreme til forret, andesteg med det hele til hovedret og æbletærte med vaniljeis til dessert.

Mortens gåse-hævn
Ligesom mange andre af årets fest- og helligdage har Mortensaften også rødder i det religiøse liv. Historien går på, at Morten Bisp i et forsøg på at undgå at blive udnævnt som biskop søgte ly i gåsestien. Han havde bare glemt, at der er vildt meget lyd på gæs, når de bliver opskræmte, hvilket de blev ved synet af ham. De skræppede så højt, at Morten blev fundet. Som hævn besluttede han, at alle skulle spise gås én dag om året – den 10. november.Gåsen var nu et ganske dyrt, stort og herskabeligt måltid, så hurtigt ændrede menuen for mange sig til and i stedet for. Og det er også ænder, vi tager under kærlig behandling på Almanak, for der er ikke noget som smagen af en velstegt and med det hele.

Mortenaften Menu 10. november

I restauranten:

Forret: 
Dansk koldrøget laks med peberrodscreme, glaskål, agurk, havesyre og peberrodssne. Hertil vores hjemmebagte brød og rørt smør.
VIN: Chablis La pierrelee – Chablisienne 2019 
Hovedret:
Rosastegt andebryst, confit af andelår, spinat og kål, brændte syltede løgskaller og andesky. Serveres med hvide og brunede kartofler.
VIN: Familie Perrin Cotes du Rhône 2017 
Dessert:
Æbletærte af gråsten æbler, vaniljeiscreme og sprød tuillie og røde urter.
VIN: Cuvee Spätlese Weingut Kracher 2017 
Pris pr. kuvert 375,-
Vinmenu (tilvalg) 300,-
Kaffe & chokolade (tilvalg) 50,-

Køb billetter til Mortens Aften her. 

Mortens-and som Take Away:

Forret:
Dansk koldrøget laks med peberrodscreme, glaskål, agurk, havesyre og peberrodssne. Hertil vores hjemmebagte brød og rørte smør.
Hovedret: 
Rosastegt andebryst, confit af andelår, spinat, kål og andesky. Serveres med hvide og brunede kartofler.
Dessert:
Æbletærte af gråsten æbler med vaniljeparfait.
Pris pr. kuvert kr. 350,-
Menuen kan afhentes mellem 17 og 18

Bestil Mortens Aften to-go her. 

NB! Take away-menuen skal afhentes på dagen på Almanak. Andestegen skal lunes og anrettes derhjemme. Vi guider dig og lover, at det er pærenemt.

Andre Nyheder

Studio kravler op ad Opinionated About Dinings europæiske topliste

Studio kravler op ad Opinionated About Dinings europæiske topliste I går offentliggjorde Opinionated About Dining sin længe ventede liste over

Bobler og Jazzweek på The Standard

Bobler og Jazzweek på The Standard I anledning af Copenhagen Jazz Week inviterer The Standard til Bobler og Jazz på

Dining Week rykkes (igen)– og vi rykker med

Dining Week rykkes (igen)– og vi rykker med 10 serveringer fra Almanak til særpris Datoerne for Dining Week er rykket
Vores Menu

Tilmeld mig nyhedsbrevet

Modtag vores nyhedsbrev og følg med i de seneste nyheder fra Almanak privatlivspolitik.