Klassisk og hyggelig Mortens And ”med det hele”

Meget er forandret i 2020, men traditionerne har vi stadig, og lad os gøre lidt ekstra ud af dem i år! En af de allerbedste – synes vi her på The Standard – er Mortensaften 10. november. Intet gaveræs, men bare en fantastisk middag med velstegt and i centrum, hygge og nærvær. Og du er inviteret.  

I år har vi lavet årets Mortens-and i to versioner, så du enten kan vælge at nyde den 3-retters middag her hos os i corona-trygge rammer og med en af byens smukkeste udsigter som bonus – eller derhjemme som take away. Uanset geografien står menuen på koldrøget dansk laks med peberrodscreme til forret, andesteg med det hele til hovedret og æbletærte med vaniljeis til dessert.

Mortens gåse-hævn
Ligesom mange andre af årets fest- og helligdage har Mortensaften også rødder i det religiøse liv. Historien går på, at Morten Bisp i et forsøg på at undgå at blive udnævnt som biskop søgte ly i gåsestien. Han havde bare glemt, at der er vildt meget lyd på gæs, når de bliver opskræmte, hvilket de blev ved synet af ham. De skræppede så højt, at Morten blev fundet. Som hævn besluttede han, at alle skulle spise gås én dag om året – den 10. november.Gåsen var nu et ganske dyrt, stort og herskabeligt måltid, så hurtigt ændrede menuen for mange sig til and i stedet for. Og det er også ænder, vi tager under kærlig behandling på Almanak, for der er ikke noget som smagen af en velstegt and med det hele.

Mortenaften Menu 10. november

I restauranten:

Forret: 
Dansk koldrøget laks med peberrodscreme, glaskål, agurk, havesyre og peberrodssne. Hertil vores hjemmebagte brød og rørt smør.
VIN: Chablis La pierrelee – Chablisienne 2019 
Hovedret:
Rosastegt andebryst, confit af andelår, spinat og kål, brændte syltede løgskaller og andesky. Serveres med hvide og brunede kartofler.
VIN: Familie Perrin Cotes du Rhône 2017 
Dessert:
Æbletærte af gråsten æbler, vaniljeiscreme og sprød tuillie og røde urter.
VIN: Cuvee Spätlese Weingut Kracher 2017 
Pris pr. kuvert 375,-
Vinmenu (tilvalg) 300,-
Kaffe & chokolade (tilvalg) 50,-

Køb billetter til Mortens Aften her. 

Mortens-and som Take Away:

Forret:
Dansk koldrøget laks med peberrodscreme, glaskål, agurk, havesyre og peberrodssne. Hertil vores hjemmebagte brød og rørte smør.
Hovedret: 
Rosastegt andebryst, confit af andelår, spinat, kål og andesky. Serveres med hvide og brunede kartofler.
Dessert:
Æbletærte af gråsten æbler med vaniljeparfait.
Pris pr. kuvert kr. 350,-
Menuen kan afhentes mellem 17 og 18

Bestil Mortens Aften to-go her. 

NB! Take away-menuen skal afhentes på dagen på Almanak. Andestegen skal lunes og anrettes derhjemme. Vi guider dig og lover, at det er pærenemt.

Andre Nyheder

På Almanak blomstrede fornyelsen i 2020

På Almanak blomstrede fornyelsen i 2020 Almanak er fortsat den moderne danske bistro med årstidens råvarer i centrum, som den

Nytårs take away

Almanaks Nytårsmenu – Take Away  OBS. NYTÅRSMENUER FRA ALMANAK ER UDSOLGT, MEN VI HAR STADIG ET BEGRÆNSET ANTAL “SAMLET COCKTAIL

Nyhed: Søndagsfrokost med det hele

Nyhed: Søndagsfrokost med det hele Sunday Roast er en virkelig hyggelig engelsk tradition, hvor de mødes på den lokale pub
Vores Menu
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No users set. Please visit the plugin's settings page to select a user account or add one to the shortcode - user="username".

De nuværende restriktioner, og dermed nedlukningen af restauranter for spisende gæster, er indtil videre gældende frem til den 28.februar 2021.

Ønsker du take away i den kommende periode kan vi anbefale, at prøve vores søsterrestaurant Restaurant RADIO's fantastiske take away menu. Se menuen her.